Viktorji spet čakajo na najboljše

Koga bi izbrali vi?

Ko je revija Stop praznovala petnajsti rojstni dan, to je bilo zdaj že davnega leta 1982, so se njeni takratni ustvarjalci odločili, da bodo v znak spodbujanja kakovosti televizijskega in radijskega dela pričeli izbirati osebnost meseca. Uredništvo je opominjalo na tiste ustvarjalce, ki so s svojim delom nepogrešljivo prispevali v mozaik slovenske popularne in medijske kulture.

V desetih letih se je izbor nadgradil do te mere, da je imela leta 1992 prireditev tudi televizijski prenos, svojo končno podobo z znamenitim kipcem in podelitvijo v Cankarjevem domu, kjer smo največkrat gostovali, pa je dobila leta 1994. To so začetki viktorjev, najprestižnejših slovenskih priznanj na področju medijev in popularne kulture, katerih izbor in prireditev že štiriintrideset let organizira revija Stop.
Koga bi izbrali vi?
Med uspešnimi domačimi televizijskimi osebnostmi je skorajda težko najti nekoga, ki v preteklih letih ne bi bil za nagrado vsaj nominiran, če že kipca ni prejel na odru ene najbolj gledanih prireditev pri nas. Izglasovali so ga bralci revije ali pa mu je naziv dodelila Akademija Viktor.
Tokrat smo pobrskali med dobitniki za nekatere morda najbolj popularnega viktorja, to je viktorja popularnosti za TV-osebnost. Jani Muhič, Vid Valič, Boštjan Romih, Jurij Zrnec, Marko Potrč, Lado Bizovičar, Jože Činč. Leta pred njimi pa Jonas Žnidaršič, Mario Galunič in še enkrat Jonas pa Mario … Ko takole brskamo med dosedanjimi dobitniki viktorja popularnosti za televizijsko osebnost, naletimo na žensko dobitnico šele leta 1994, Dejo Mušič.
Po enoletnem premoru je z vrnitvijo revije Stop prišel tudi čas, da se vrnejo Viktorji, vsakoletna težko pričakovana prireditev, izbor najboljših osebnosti in dosežkov v slovenski medijski kulturi. Zato tudi vi, dragi bralci, pričnite razmišljati, kdo vas je v preteklem letu najbolj navdušil, komu ste najbolj zaupali in koga najraje gledali ali poslušali. Viktorji so namreč nagrade, kjer imajo gledalci, poslušalci in bralci eno od odločilnih vlog pri nagrajevanju najbolj priljubljenih medijskih ustvarjalcev.