13 viktorjev doslej

Odštevamo do viktorjev - Odmevi

Ni prave televizije brez informativnega programa, pravijo. In prav imajo. Kvaliteten informativni program je odločilen korak do odličnosti televizije, velikokrat tudi ponos njenih ustvarjalcev. To cenijo gledalci in strokovna javnost.

Odmevi so bili prvič na sporedu 6. januarja 1997. Nova poznovečerna informativna oddaja se je takoj lahko ponašala s poglobljenim analiziranjem dnevnih dogodkov, za kar v Dnevniku ni bilo časa, in z gosti, ki so velikokrat prav tam v oddaji ob 22. uri dobili možnost soočanja in pojasnjevanja svoje plati zgodbe. V začetku leta so tako ustvarjalci Odmevov praznovali dvajsetletnico in se spominjali svojih začetkov, lprakov, ki so jih pripeljali do današnjega statusa ene najbolj uglednih oddaj v Sloveniji. Že po prvem letu delovanja so namesto prve rojstnodnevne torte dobili nagrado Viktor. Ta je bil šele prvi v nizu trinajstih kipcev, ki jih je doslej prejelo uredništvo Odmevov.
Odmeve danes vodijo prepoznavni in ugledni voditelji: dr. Rosvita Pesek, Tanja Gobec, Igor E. Bergant in Slavko Bobovnik. Slednji je tudi voditelj z največ viktorji v zgodovini podeljevanja teh nagrad. Na njegovi polici jih je že šest, sam pa rad poudari, da gledalci hitro ugotovijo, kdo pošteno dela, in to nagradijo.
»Odmevi so doslej dobili 13 viktorjev,« začne razmišljanje o prestižnih slovenskih nagradah voditeljice in urednice oddaje Odmevi, dr. Rosvite Pesek. »Zadnjih deset let sodelujem pri Odmevih in neizmerno sem se razveselila, kadar so na odru za zmagovalce med najboljšimi informativnimi oddajami razglasili Odmeve. Kot vsaka nagrada mi je tudi viktor nekoliko razprl krila in priložil še kakšen argument zraven, kadar se je bilo treba znotraj hiše boriti za oddajo; v vseh pogledih – kadrovskem, organizacijskem, scenskem. Tako je ostalo vse do danes. Naše težave pri snovanju Odmevov niso odpravljene, kvečjemu še kakšna več je. Če bomo kljub temu ponovno zreli za novo nagrado, bo to čudež.«